5-те най-известни вида климатици в България

От ideamax на 26 май 2022

Ако сте готови да си купите климатик за дома, и искате да проучите малко повече за този вид технология и нейните разновидности, то този текст е точно за вас.

В него ще се обсъдят пет вида климатици, които се класират на най-челните позиции като търсене и потребление сред българските консуматори.

Този текст цели да изтъкне разликите и приликите в различните видове климатици, като така ви даде повече информация за това какви избори има пред вас.

1. Инверторен климатик

Инверторните климатици са най-известните, купуваните и ползваните климатици в България поне за последните 15 години. Това се дължи на тяхната висока ефективност, сравнително ниска крайна цена за потребителя, и високата им производителност.

Особено висока е производителността на климатиците от този клас произведени в последните 5 години, тъй като те се радват на много нови технологии създадени да ги направят още по-добри.

2. Хиперинверторен климатик

Хиперинверторните климатици също са особено популярни, но при тях високата цена ги прави една идея по-предпочитани за офис сгради, отколкото за домове.

Хиперинверторните климатици използват специални технологии, с които да предоставят най—високата производителност за сравнително нисък разход на електроенергия.

Тези климатици имат особено високи показатели, но и доста високи цени, което се дължи на високотехнологичните им инсталации и невероятните им способности да затоплят и изстудяват ефективно.

3. Подови климатици

Подовите климатици са особено ефективни в отопляването, но не толкова добри при нужда от изстудяване. Поради законите на конвекцията, топлите въздушни маси през лятото остават горе, а студените остават долу.

Тъй като този климатик се монтира под прозорец или близко до пода, то не може да изстуди едно помещение толкова добре, но за сметка на това отоплява най-ефикасно от всички други видове.

4. Централни климатици

Централните климатици се срещат най-често в контекста на офис сградите, тъй като те се монтират на тавана, като могат да захранват няколко различни точки от помещението.

Те са сравнително ефективни, но поради техният размер са по-скоро специализран вид климатик, който се ползва не за домове, а за големи помещения.

5. Мобилни климатици

Климатици

Мобилните климатици са особен клас климатици, единствените, които са реално преносими или без нужда от монтаж.

Те се характеризират с големите си размери, силната си способност да изстудяват помещения, както и лесното пренася от помещение до помещение.

За разлика от другите видове климатици, тези не трябва да се монтират към стена, а единствено имат нужда от отвор, в които да отвеждат въздуха, които вече са обработили.

Те са сравнително достъпни като цена, но има ограничения в производителността, тъй като имат комбинирано вътрешно тяло с компресори.

Ако търсите най-добрите оферти за климатици в България, и се чудите къде можете да ги откриете, то Eclima.bg е правилното място за вас.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste