Оправдана ли е цената на LED крушките

От ideamax на 13 май 2021

Темата за осветлението на помещение е една от най-дискутираните при интериорните дизайнери, а и не е от малко значение за собствениците на домове. Всички сме запознати със стандартната крушка, може би до болка, но след 2010та година, на пазара в България навлезнаха новите LED крушки, които се славят с много неща.

Какво представляват LED крушките

LED лампи на ниски цени

Те са нов, модерен подход към осветяването на пространства, дали става дума за градина, дом, офис или парк. LED осветлението се различава от обикновеното по няколко основни показателя, като един от най-важните е тяхната енергоспестовност, като най-често изразяваният недостатък от потребители е тяхната първоначална цена.

Как LED осветлението си оправдава цената

Това, което кара някой хора да не поемат по пътя на 21ви век е цената на LED крушките, но това, за което не си дават сметка, е че това е инвестиция в едно много по-добро осветление. Не става дума само за качеството на светлината, те са много по-издръжливи и в крайна сметка успяват да си оправдаят цената няколкократно в рамките на първите 3 месеца от ползването им.

Какво го прави толкова ефикасно

За разлика от обикновената крушка, която използва горене чрез волфрамова жичка, новите LED лампи, „дигитализират” електричният ток в светлина, което е значително по-ефикасен начин. Пътят на тока, които той трябва да измине се скъсява, като съпротивлението от материалите на LED крушките е значително по-малко.

Тази комбинация от качества е причината новите крушки да са значително по-ефикасни в превръщането на ток в светлина, като отделената топлина е значително по-малка от обикновените варианти.

На какво се дължи тяхната издръжливост

Както бе споменато горе, процесът чрез, които те превръщат ток в светлина е значително по-ефикасен, което означава, че амперажът (съпротивлението) е в изцяло различна категория. Съпротивлението е един от отговорниците за скъсяването на живота на всяка електроника, като вторичен фактор е температурата. Всички LED крушки и лампи, имат доста добри топлинни показатели, като такива добри крушки можете да закупите при  2r-bg.com.

Как се преминава от обикновени към нови крушки

Подмяната е изключително лесна, необходимо е да използвате адаптер или да подмените самото осветително тяло, а такива можете да намерите на доста добри цени на  2r-bg.com. Самата инвестиция е безболезнена в момента, в които разберете, че те ви спестяват повече от 30% електричество всеки месец, в дългосрочен план от 1 година крушките се изплащат сами.

С тях честата подмяна не е необходима, те са безопасни, заради операционният волтаж и са подходящи за мокри помещения, външно ползване и дори паркове.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste