Искате да вдъхнете живот на терасата? Изберете фирма за озеленяване

От ideamax на 9 април 2020

Не всеки е привилегирован да разполага със собствен двор или градина. Още по-малко са тези, които разполагат с достатъчно просторна тераса, която поне отчасти да замени неоспоримите ползи от това да имаме открито дворно пространство.

Ако все пак имате някаква тераса, дори и малка, това може да е малкото спасение от ежедневието на бетонната джунгла, в която всички ние живеем.

Експертите от фирмата за озеленяване UniGarden-bg.com разкриват, че търсенето на вариант за озеленяване на терасата или балкона става все по-масово, а хората са вдъхновени от идеята да разполагат дори с малко кътче зеленина и растения, в което да могат да си отдъхнат и да се насладят на красотата на природата.

Помолихме ги да споделят част от експертния си опит в озеленяването на тераси, за да може все повече хора да се докоснат до тази идея и потенциално да се възползват от нейните предимства.

Фирми за озеленяване

Озеленяване на тераси – какви са спецификите

На първо място това е възможността да вдъхнем нов живот на иначе скучните поначало тераси. И не, не говорим единствено за поставяне на няколко саксии с цветя, които колкото и да се опитват, няма как да окажат същия ефект като един зелен и цветен двор.

От UniGarden-bg.com споделят, че пространството не е от чак такова ключово значение, макар и по-голямата площ да води до по-добри резултати.

Независимо от размера на вашата тераса, винаги може да се намери начин тя да бъде добре аранжирана.

На пазара се предлага голямо разнообразие от форми и материали на съдове, които могат да бъдат използвани за озеленяването на терасното пространство.

Един от често срещаните похвати, поради неоспоримите си предимства, е засаждането на туи в редици, които позволяват визуално да се прегради терасата и така се получава интимно кътче, в което може спокойно да пиете кафето си или да се занимавате с други дейности, осигуряващи ви комфорт и уединение.

При по-малките тераси е добре да се насочим към по-ниски и тесни саксии. Подходящи за такива саксии са дребни храсти и видове цветя, както и интересни сукуленти.

Защо да изберем услугите на професионална фирма за озеленяване

Когато чуят фирма за озеленяване, в съзнанието на повечето хора изскачат големи зелени дворове и открити пространства.

Това, обаче, не означава, че подобни фирми не предлагат и такива любопитни услуги, каквато е озеленяването на тераси – една от топ услугите в портфолиото на UniGarden-bg.com.

Едно от ключовите предимства на професионалните фирми за озеленяване в София е креативността – на повечето хора в този сектор се налага да измислят и нагаждат решения спрямо много различни обстановки и обстоятелства.

Дворове, градини, открити площи, тераси – няма клиент и пространство, които да си приличат едно към едно, а това изкарва на преден план креативността.

Избирайки фирма, вие се доверявате не само на опита и експертизата, но и на креативността на хора, на които ежедневно се налага да измислят нестандартни решения. Така винаги ще сте сигурни, че ще получите удовлетворителен краен резултат.

Размерът на терасата не е от такова значение – по-важно в случая е, че имате уникален шанс да вдъхнете живот на вашия апартамент и поне малко да се докоснете до откритото дворно пространство, за което повечето от вас копнеят.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste