Офис стол – как да го изберем

От ideamax на 14 май 2019

Всеки от нас е наясно с това, че работния процес в офис е значително по-лек физически, спрямо редица други професии. Хората, прекарващи по-голямата част от деня си, седнали на своя луксозен и удобен офис стол зад бюрото, са онези, които се радват на по-малко здравословни проблеми.

За да бъде това така, е необходимо да спазвате и едни от неписаните закони да добрата офис среда. За да се радвате именно на такава безопасна офис среда, то от вас се изисква да подберете внимателно мебелите, с които ще обзаведете това помещение. Смятаме, че най-рентабилно е да стартирате процеса с покупката на офис стол.

Разбира се, при избора на подобна мебел, клиентът се стреми да попадне едновременно на удобен и сравнително достъпен стол, който да го дари с усещане за ненадминат комфорт. Сигурно не сте се замисляли, но тази мебел е втората по-значимост. Освен леглото, върху което спим, то офис столът е другото място, където прекарваме най-много време. Затова и при покупката му не бива да се подхожда с невнимание и пренебрежение.

Съвети при избора на офис стол

Ако искате да се обзаведете с възможно най-качествената мебел, то препоръчваме да не залагате на модел, който е оборудван с колелца. Той е същински враг на паркета и вероятността след време да ви се наложи да го подменяте, е огромна. За разлика от тези модели на колелца, то върху всички останали имаме възможността да поставим памучни тапички и да разрешим проблемите си за дълго.

Важно е да заложим на модел, който позволява седалката да се регулира. По този начин успяваме да настроим височината на стола, спрямо собствената ни. Няма да се налага да бъдем приведени или да се чувстваме неудобно, докато извършваме ежедневните си задачи на компютъра. От ключова важност за добро здравословно състояние е да заемете правилна позиция на тялото.

Обърнете също толкова съсредоточено внимание и на самата опора за гърба, която е неизменна част от офис столовете. Заложете на модел, който е инвестирал в създаването на висок клас опора, така че гръбнакът ви да заеме правилна позиция през дългите часове, прекарани на работното място.

Подлакътниците също не са нещо, което ви съветваме да подценявате. С тяхната намеса ръцете няма да ви бъдат изморени, схванати или да усещате неприятна тежест и умора. Ние от Антарес България сме на мнение, че офис столовете са най-важната част от обзавеждането на работното помещение, затова съветваме своите клиенти да разгледат внимателно целия списък от предложения, преди да избързат със своята инвестиция.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste