Стилът арт деко и приложението му

От Интериора НЕТ на 18 април 2019

кухня в стил арт деко

Арт деко бе един от най-вълнуващите и вдъхновяващи стилове на 20-ти век и все още продължава да влияе на дизайна и днес и не малко апартаменти или кухни по поръчка се правят точно в такъв стил. Това доказва, че лукса все още е на мода.

Като специфичен стил, арт деко налага все пак да си направите предварително проучване, освен това трябва да мислите смело.

Изберете ъглови, геометрични форми – мотивите на арт деко имат смел поглед, с вертикални линии и ъглови детайли. Слънчевите лъчи са класически мотив – може огледалото ще бъде във формата на слънчеви лъчи или пък да е инкрустирано на повърхността на маса. Зигзагообразните линии, V-образната орнаментика и стъпаловидните модели са еднакво популярни и могат да се добавят към интериорите в различни форми – от подови и стенни покрития, до текстилни изделия и тапицерия.

Отделете внимание на покритията – те трябва да са декадентски, полирани и силно блестящи. Дървесината тук е силно полирана или с луксозно лаково покритие и често е завършена с метални щрихи от месинг или хром.

Възползвайте се от възможността да покриете всяка част от интериора с малка частица от арт деко – от тапицерията, цветовата схема, та до избора на плат – включете навсякъде по малко. Колкото повече, толкова по-добре.

Разбира се, има много начини да се отдадете на чара на арт деко в модерния интериор – от леко добавяне на елементи до възприемане в пълния му блясък, един луксозен арт деко интериор може да бъде пригоден да отговаря на всяко пространство. Той може да бъде създаден като се използват цветове, материали и повтарящи се мотиви, които са типични за стила.

Модерен подход към арт деко дизайна е придържането към модерния, аеродинамичен, симетричен, геометричен и модерен външен вид, който е типичен за традиционния деко дизайн, но съвременните дизайни са актуализирани с по-модерни материали, пропорции и детайли.

Бихте ли обзавели апартамента си в този стил?

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste