Поставяне на огледало вкъщи – къде и как

От ideamax на 25 октомври 2018

Огледало в банятаПоставянето на огледало е един от довършителните елементи при обзавеждането на дома. Без огледало, винаги ще имате усещането, че нещо липсва в помещението, макар че и другата крайност не е за пренебрегване.

Ако се прекали с поставянето на огледалата или ако бъдат поставени те на погрешното място, винаги ще се постигне по-скоро отрицателен ефект. Ето какво трябва да знаем за да постигнем добри резултати.

Къде да поставим огледалото и какви са тънкостите

Всяко помещение си има своите предимства и недостатъци когато става дума за поставяне на огледало. Освен това, навсякъде то се поставя по различен начин.

1. В антрето / коридора

Антрето / коридора е първото впечатление, което гостите получават за вашия дом и за чувството ви за естетика. Поставянето на огледало директно над шкафчето до входната врата е един чудесен начин, по който да позволите на гостенина да се докосване до вашето пространство за един миг.

Това бързо потапя посетителя в домашната обстановка, кара го да забави крачка и да види нещо познато – себе си. Обикновено тук огледалото се монтира чрез винтове с помощта на дюбели или се поставя към специални скоби.

2. Огледало в банята

В банята огледалото обикновено се поставя над мивката. Ако има шкафче, в което да се държат тоалетните принадлежности като паста за зъби, крем за бръснене и самобръсначки, тогава огледалото стои върху това шкафче. Там то най-често се залепва, като е важно да се използват лепила, които са устойчиви на влага.

3. На трудни повърхности

Когато ви предстои да поставите огледалото върху някакви трудни повърхности, не забравяйте да вземете специални свредла, направени специално за целта. За плочки, стъкло или бетон, те си имат своите специфики, които правят работата със съответната повърхност по-лесна.

4. На вратата

Поставянето на огледало на вратата винаги е ефектно и стои добре, но обикновено има проблеми с прикрепването. В подобен случай, изискванията към вратата са по-завишени, тъй като тя трябва да бъде здрава и масивна.

Тя трябва да позволява огледалото да е стабилно закрепено, без риск да падне от мястото си. По отношение на самото огледало, препоръчва се издължената форма, която да следва формата на вратата.

Уверете се в здравината на монтажа

Отново е важно да се подчертае, че здравината на монтажа е от огромно значение. Обикновено трябва да се използват лепила, винтове и прикрепващи скоби, които да ви гарантират стабилно прикрепване.

Имайте предвид, че огледалата се изработват от стъкло, което предполага, че ако паднат от мястото, на което са монтирани, някой може неприятно да пострада. За най-рисково места се считат банята, където човек винаги е изложен на по-висок риск от злополуки, както и монтажа на вратата.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste