Няколко факта и съвети при избор на жилище / Интериорен дизайн

От Интериора НЕТ на 20 март 2017

Революция в ПаркетитеПоследните години да се прави интериорен дизайн наистина стана хит. Защо ли обаче доста проекти и 3D визуализации отчаяно си приличат?

Някои от Вас ще кажат, че съществуват модни течения. Да, така е! Съществуват обаче и някои прости правила, които е желателно да се следват. Желателно е да вземете под внимание, че това което в момента е хипер модерно след две до три години е демоде и не струва колкото нов телефон 2000лв., а 40-100хил.лв.. Дали има обезценка, преценете сами. Т.е. ако не печелите по 100хил.лв. годишно, до колко си струва -не е много ясно. Много хора не могат да визуализират (да си представят) 2D и 3D и им е нужна помощ.

Интериорните проекти не са задължителни по нашето законодателство. Те имат за цел да направят жилището Ви уникално и идентично, така че да отговарят на Вашата същност. Ако сте дотатъчно заможен и можете да си го позволите не бързайте чак толкова, а премислете добре заданието си.

Най-доброто е интериорният проект да е съобразен и в основата на всички останали проекти. Когато обаче си купите ново (старо) жилище, едни от най-често правените грешки е пълното несъобразяване на интериорния проект с останалите задължителни и нормативно съобразени проекти и части.

Внимание, когато видите канала и водата под формата на кухненска мивка да е в другия край на апартамента Ви, то новата ВиК инсталация ще струва колкото тази за абсолютно нов апартамент.

Внимание, когато ел. инсталацията Ви е стара, изобщо не е сигурно дали новата е изпълнима, е това че ще сложим и някой друг м., км. кабел… е какво пък, нали Вие плащате.

Не искам да коментирам факта, че поръчката на мебели от евтини материали, които като цяло струват половината на апартамента Ви, е меко казано неуместно.

Често правена грешка е и непредвиждането на оттичането на водата във санитарните помещения или е трудно изпълнимо поради несъобразени размери на плочки например. Бутането и правенето на нови стени е просто хит, а конструкторите къде са? По последния правилник за земетръс нямате право да махате никакви стени. Може би има някакъв смисъл, а Вие какво мислите.

С други думи ако сте решили да ползвате дизайнер добре, но нека колегите да си свършат работата докрай. Иначе това, че можете да търсите доста време картинковите материали може да Ви удължи ремонта неясно колко.

Икономическата обосновка трябва да е добре аргументирана предварително.

Инж.Емил Алексиев

Ареал Пойнт ЕООД

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste