Кога ни е нужен интериорен дизайн?

От Интериора НЕТ на 9 март 2017

И така вие вече сте собственик на така желаното жилище. Планирайки наум как ще го обзаведете, усещате, че неволно се плъзгате по вече видяното у приятели или забелязаното с периферното зрение във филми или списания. За съжаление, ако се поддадете на този импулс, много често след време ще установите, че сте пропуснали да направите функционално пространство за наша любима дейност, или всеки ден трябва да заобикаляте неудобна комбинация от мебели… Какво излиза, че архитектът не се е погрижил да бъде удобен вашият дом?

При всички случаи архитектът се е погрижил, но за оформлението на вътрешното пространство много полезен ще ни бъде специалист по интериорен дизайн. Много хора са склонни, преглеждайки готови дизайнерски проекти да проектират сами нещата за своя случай, но резултатът обикновено не е на ниво и още след половин година се налага ремонт или преустройство.

Ние често забравяме, че добрият дизайнер няма да ни наложи своя вкус, а ще впише в нашия вкус и склонности своите идеи за функционалност. Не на последно място е фактът, че в настоящите тесни помещения, които обитаваме в големия град, оптическите техники или многофункционалните, сгъваем мебели ще могат да ни дадат това чувството за уют и пространство, което ще ни привлича у дома след натоварения работен ден. Все пак не бихме искали обзаведеният от дизайнери офис да е по-привлекателно място от собственото ни жилище, нали?

Опитният специалист винаги ще внесе в новия си проект нотка, която не е срещна другаде. На него можете да разчитате, че вашият дом няма да бъде „копи-пейст” от чужди решения, а напротив – именно защото е съобразен с вашите нужди и вкус, с уникалните условия и дори „недостатъци” на жилището Ви, ще бъде нещо наистина ново и само ваше.

Нека поговорим и за практичната част на нещата. Мнозина от нас „икономисват” от дизайнерските услуги, за да им останат повече средства за луксозно обзавеждане. Но реално именно консултацията с дизайнер прави възможно съвместното проектиране на обзавеждането до точно зададен бюджет, за който специалистът може да гарантира. Големият му опит ще Ви насочи към успешен избор на марки или фирми-изпълнител на вътрешното Ви обзавеждане.

Нека не забравяме, че в арсенала на добрия консултант по интериорен дизайн задължително влиза визуализацията. Изборът на интериорни решения ще ни бъде предоставен не просто на чертеж, разбираем за малцина, а в 3D варианти, които можем да „огледаме” и реално да се потопим в тях, преди да ги изберем. Или да не ги изберем.

Да се преустройва „на проект” винаги е много по-евтино, отколкото при реално строителство да събаряме неудачно поставени прегради, да се преместват контакти след замазка и поставени тапети, да се прави място за захранването на антената или осветителното тяло, за които сме забравили…

Не на последно място е удобството, че ще получим професионално изготвена спецификация на използваните материали, както и чертеж с местоположението на електрозахранването и останалите „скрити” инсталации, който ще бъде изключително полезен при следващи преустройства, а защо не и на новия евентуален собственик на дома.

Източник: Ona.Design

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste