Декорации за дома

От Интериора НЕТ на 8 март 2017

Вече сме обзавели дома или офиса си, но сякаш нещо липсва. Освен симпатичните саксии, подарък за новодомците, какво следва? Разбира се, декорациите за дома. Все по-разнообразни, от стенни пана, до любопитни сувенири с привкус на екзотика, история или митология, те могат чудесно да допълнят нашия стил, и да придадат желания уют или настроение.

Най-често самите ние обичаме да правим такива подаръци на своите семейни приятели за поредното общо събиране или годишнина. Но какво да изберем, за да не бъде нашият подарък банален?

Ако се огледаме, ще видим че в дома освен всевъзможни технологични джаджи, улесняващи живота, работата и почивката ни, все по-активно навлизат и много ръчно изработени предмети, които да балансират технологиите и да ни привържат към обстановката с трайността на хубавия детски спомен.

Една декорация за стена със снимка на мечтаната или обичана дестинация може да бъде изработена не само в желания размер, но и оптично насечена на малки картини, при което се получава много приятен ефект. Разпръсването на изображението върху повече от една стена пък напълно ни потапя в средата на природата, или далечния град, който сме избрали като декорация.

Подходящата стенна декорация може да разнообрази коридора и чакалнята пред нашия кабинет, като въведе вашите клиенти или пациенти в усещания, които успокояват, освежават и дори образоват.

Възможно е паната да бъдат върху канава, което допълнително им придава битова автентичност и въздейства релаксиращо на сетивата ни, изморени от пластмаса.

А отживелица ли са статуетките, поставени в офиса или дома ни? За да избегнем преподаряването на нежелани сувенири, наричани шеговито „матоми“ в трилогията „Властелинът на пръстените“, можем сами да зададем стил на културните или символични статуетки, които украсяват нашия бит. Нерядко образите, заложени в тях могат да послужат дори за начало на разговор с по-затворените ни бизнес-партньори или да открехнат врата за нови идеи, когато нещата не вървят. Също така, подарявайки статуетка на близък човек можем да му кажем без думи твърде много неща, и да закодираме обичта, уважението, подкрепата си.

В посоката на традиционните символи можем да въздействаме и чрез естествените камъни. Все по-често бижутата от естествени камъни са предпочитан подарък към цветните, или напротив, твърде официалните тоалети на дамите. Освен голямата им природна красота, камъните са символ и на трайност, който в нашите времена на “fast-food” не можем да пренебрегнем.

Разгледайте всички гореописани идеи за подаръци, както и много други в Smart Choice.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste