Как да изберем Вентилатор за Прозорец

От Интериора НЕТ на 15 март 2013

вентилаториСпециалистите от фирма Тангра отново подготвиха този материал с идеята да подпомогнат правилния избор на вентилатор за прозорец.

Вентилаторите за прозорец са уреди, които могат да се използват в помещения за производствени цели и битови помещения. С най-голяма популярност се ползват при обществени сгради – офиси, магазини, спортни центрове, заведения, курортни селища, хотелски комплекси и др.

Съобразно един интериорен проект може да се предвиди вентилатор за прозорец по интересен и уникален начин. Допълнително остъклените части като тераси, балкони и други могат да бъдат проектирани с вентилатор.

Различните модели вентилатори за прозорец могат да бъдат и дизайнерски издържани за още по-добро вписване в интериора. Съчетанието между отлични технически параметри и визуален изглед дават свобода на интериорния дизайнер.

Чрез вентилаторите за прозорец се гарантира умело съчетание между красота, комфорт и ефективност. Ще получите отлично интериорно решение и възможност за професионално вентилиране.

Какво трябва да знаем, за да изберем правилно нашия вентилатор за прозорец освен естетическата част:

  • Трябва да се сметне колко е необходимият въздух за помещението. Тук сме предложили нещо пожелателно, като ориентировъчни кубични метри въздух за всяко помещение. (пр. Фитнес зала – между 6 и 12 кратен въздухообмен, т.е. ако залата е 400кв.м. по 3м. височина – 1200м3, следователно ако приемем че и трябва 10кратен въздухообмен – 1200 х 6 = 7200м3/ч. или 6 вентилатора S&P HV 300 AE ( това е при пълна зала)
  • Вентилаторите за прозорец са изключително лесни за монтаж. Това е причината те да са предпочитани за кафенета, ресторанти, барове, фитнес зали, офиси, магазини и др.
  • Вентилаторите S&P HV са с автоматична клапа (отварят се като работи, а после автоматично се затваря и не позволява проникване на студен въздух), а S&P HCM са с механична клапа.
  • Вентилаторите S&P HV са реверсивни – т.е. могат или да вкарват въздух, или да изкарват въздух в помещение. Това ги прави предпочитан избор за кафенета, тъй като са подходящи да бъдат монтирани един да вкарва и един да изкарва въздух от помещението – получава се добър въздухообмен.

Най-различни модели вентилатори можете да намерите на сайта Вентилатор БГ. И специално вентилатори за прозорец може да откриете на този линк.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste