Печка JOTUL – един незабравим интериорен акцент

От Интериора НЕТ на 9 януари 2013

Печка JOTUL Всеки път, когато завали сняг в главата ми изплува една единствена асоциация и тя е камина…….. малка къщичка в гората, с бумкащ в червено-жълти отблясъци огън, с весела компания или с любимият човек…. или, най-вече с чугунените печки и камини на норвежкият производител JOTUL.

Знам, че качествата, които предлагат тези печки ще направят мечтата ми реалност, и то за много дълъг период от време…

Чугунът за направата им е изцяло рекицклируем. Той съхранява, разпределя топлината по-равномерно и за значително по-дълъг период, отколкото всякакви други материали използвани в производството на печки. Използването на чугун прави сервизирането много по-лесно. Отделните части са лесни за подмяна, ако това някога е необходимо, също така чугуна не се деформира дори и след дълги години употреба. Това ни дава гаранцията, че вратичката ще продължава да се затваря плътно след много години употреба. Заменяемите части са част от причината JOTUL да е с толкова дълъг живот.

Технологията „Чисто изгаряне” е върхът на съвременните методи на горене. Използването на тази технология, комбинирано с най-добрите материали позволява да се създадат високо ефективни и незамърсяващи природата продукти. „Чисто изгаряне” означава, че печката има второ изгаряне, което превръща до 90 % от газовете и твърдите частици в дима в топлина. Вредните емисии са минимални, защото продукта е специализиран да отдава топлина, а не дим. Печките с чисто изгаряне изгарят значително по-малко дърва в сравнение със старите печки.

Получаваме максимално топлоотдаване без да се вреди на околната среда и най важното – изгарят се по-малко дърва. Затова с две ръце препоръчвам любителите на естественото отопление да изберат модел за своя дом от този производител, и да го ползват по предназначение и по „романтика”!!!

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste