Въздушна завеса за кръгла врата за вашия хотел или офис!

От Интериора НЕТ на 26 ноември 2012

тангра-кръгла-въздушна-завеса-преходКръглата въртяща се врата е своебразен стандарт в интериорните решения за сгради с различна характеристика – бизнес комплекси и молове, държавни институции, хотели и културни обекти. Разбира се това са една малка част от приложенията на този тип кръгли въртящи се врати.

При модерните интериорни решения въпроса с енергийната ефективност намира различни решения и приложения.

В последните години у нас станаха много популярни устройствата тип “въздушна завеса”. Те по своята същност спомагат за намаляване на достъпа на въздух извън помещението при постоянен поток от посетители с цел запазване на вътрешния микроклимат и комфорт. Наред с различните изолации и много различни подходи за повишаване на енергийната ефективност “въздушната завеса” ограничава топлинните загуби. Въздушните завеси за кръгли въртящи се врати са уникални устройства, който е необходимо да отговарят на редица изисквания за успешно и ефективно използване.

По време на довършителните работи по проекта MALL BULGARIA, фирма „ТАНГРА” получи поръчка за изработка на уникална въздушна завеса за въртящите врати. За по-малко от месец, екипът на фирмата конструира и създаде завесите. След като те бяха произведени, бяха изпитани в аеродинамичната лаборатория на „ТАНГРА”.

„Въздушните завеси” представляват въздухоподаващите устройства предназначени да ограничат достъпа на външен въздух през вратите на вече затоплени или климатизирани помещения. По този начин се намаляват топлинните загуби и се увеличава енергийната евективност на инсталацията. Този тип „въздушна завеса за въртяща врата” се изработват само от няколко компании в света, поради необходимостта от високотехнологично оборудване за производство и спецификата на конструкцията. Западноевропейските компании, не можаха да отговорят на очакванията на клиента, като срок за производство и цена. По тази причина българската фирма „ТАНГРА”, беше поканена и се справи в срок със задачата.

Въздушните завеси, произведена от фирма „ТАНГРА”, имат вграден отоплител, както и нискошумови вентилатори с регулиране на скоростта на изтичане. Завесите, бяха прахово-полимерно боядисани в цвета на вратите.
Важно е да отбележим, че сега на българския а и на международния пазар може да се разчита на проектиране и производство по поръчка на “въздушна завеса за кръгла въртяща се врата”.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste