Oт машините до led осветлението за мебели на “ТЕХНОМЕБЕЛ” и “СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ”

От Интериора НЕТ на 10 април 2012

От 23 до 27 април 2012 г. в Интер Експо Център – София, ще се проведат две изложби – ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, които спират вниманието на специалисти и на широката потребителска аудитория.
Нов момент тази година е едновременното провеждане на двете изложения. Представят се както машини, материали и други елементи за мебелното производство, така и новаторски концепции за обзавеждане на дома, офиса, на бутикови магазини, хотели, училища и други пространства.

Освен с наложилите се на пазара машини, инструменти и специализирана техника, изложенията разширяват избора с по-висок клас техника и иновации в бранша.
За първи път на българския пазар са двулентов банциг за листене с вертикално разположени глави, автоматичен циркуляр за рязане на дърва, машина за белене на тънки трупи тип “камбио”, т.е. с ножове с обхождащо (планетарно) движение. Нови са някои модели автоматични проходни пробивни машини с ЦПУ, потъващ циркуляр с линеал TS55R – подобрен модел на добре известния на всички мебелисти потъващ циркуляр на FESTOOL, с нови функции, подобрени качества и производителност. Хобелавтоматът WEINIG CUBE е с автоматична пренастройка и лазерен контрол на изделията, като сред плюсовете освен по-малката собствена маса, са високата степен на поглъщане на вибрациите и това, че машината работи с енергоспестяващи мотори, казват специалистите. Наред с машините за опаковане със стреч фолио и чембер, предприемачите ще видят и нови за пазара надуваеми предпазни торби при транспорт.
Иновациите при материалите, детайлите, механизмите и аксесоарите носят високия стил и удобствата в мебелировката, представена на изложенията. Предлага се автоклавно импрегнирана дървесина с максимална защита срещу гниене, насекоми и атмосферни влияния (защита от 15 до 60 години), ефектни мебелни елементи от естествен фурнир с интарзия, нова колекция постформинг над 120 декора, кухненски плотове с модерен дизайн, разнообразен профил и минимално тегло. Сред експонатите са наградените BLANCOMODEX – модул от SILGRANIT (модерна кухненска мивка, смесителна батерия и система за събиране на отпадъци) с изключителна архитектура и дизайн, носител на престижната награда за иновация на 2012 г. и BLANCOCULIWA – смесител за кухня с висока класа дизайн, носител на наградите reddot design award 2011 и IF product design award 2012.
За първи път се демонстрира нов механизъм за плъзгащи врати, които се затварят в една равнина (мебелите са по-ергономични и функционални) и механизъм за клапващи врати, позволяващ оптимален достъп до вътрешното пространство на мебелите независимо от теглото на вратичките. Оригинални дизайнерски решения се постигат и с предлаганото ефектно светодиодно и луминесцентно осветление за мебели.
Бои, лакове, байцове, лепила и други продукти за мебелно производство показват иновации в съвременната химия – контактни лепила по нова технология за най-бързо залепване на различни материали (1 m² за 3 минути), технология с два цикъла на лакиране на водна основа, с нисък риск за околната среда и човека за дизайнерски мебели и др.

ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ носят вълнения за професионалистите от бранша – кой печели в конкурса “Българска мебел на годината”.

За повече информация: www.iec.bg и www.technomebel.bg

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste