Няколко важни неща при избора на мебели за дома!

От Интериора НЕТ на 27 септември 2011

Печка JOTULНа всеки му се налага да купи единична мебел с цел да освежи дадено помещение или просто да подмени по-старо нещо. Друг пък предпочита да подмени цяло обзавеждане на помещение или пък дори и на цялото жилище. Общо взето при избора на мебели за обзавеждане на дома вкусовете са колкото и хората. Всеки харесва различни неща и като организация на пространството и като цветови комбинации или разнообразни форми.

Независимо какво харесваме или какво ни препоръчват приятели, близки, познати, любимата, любимия, тъщата /с най-голяма компетентност :)/, специалисти, експерти и прочие квалифицирани личности има няколко основни неща, които е добре да се вземат предвид. Те са препоръчителни. На практика ако поне 2-3 от следващите препоръки се спазят ще имате много малко главоболия при поръчка на нова мебел или при цялостно обзавеждане на жилище или единично помещение.

Собствен светоглед.

Защо светогледа го слагаме на първо място? Ами защото вие имате своето виждане, което е провокирало закупуването на нова мебел или пък цялостно обзавеждане.

Някои хора пък харесват принципите на различни системи за подредба на пространството, каквато е например Фън Шуй.

След това всеки има любим цвят, десен, дамаска и каквото се сети за цялостния изглед на новата мебел.

Собственият светоглед е нещо хубаво, но с мярка. Ако решите да се възползвате от помощта на консултант е важно да го чуете. Добре е да се получи комбинация в работата със специалиста.

Предназначение на помещението.

Хубаво е да имате предвид предназначението на всяко едно от помещенията. Може да ви хареса дадена мебел но тя да не е подходяща. Често пъти в обзавеждането на кухнята не се съобразява наличието на аспиратор или неговата липса. И мебелите се зацапват и искат много поддръжка и грижи.

Живеете вие, а не мебелите!

Ако правите цялостно обзавеждане на дадено помещение вземете предвид комбинацията между мебелите. Все пак е важно да остане пространство и за вас!

Ако пък избирате единична мебел съобразете я с другите, които вече са разположени. Нерядко се налага пренареждане на всичко заради масичка за кафе например.

Не забравяйте чистенето!

Често пъти хората закупуват тежко обзавеждане с масивни мебели. Но започва една веселба, когато се наложи да се пусне прахосмукачка под тежък фотьойл например. И има нужда от няколко души да го помръднат. Добър съвет е да взимате предвид мобилността на мебелите – дали ще изберете с колелца, или пък лесно сглобаеми или леки зависи от вас. Просто не забравяйте някой ще трябва да чисти. Не всеки има котка, която да обере под канапето :).

Красота или комфорт? Това е въпроса!

При изборът на мебели, особенно за всекидневна или хол е важно да се има предвид не само красотата, десена и дамаската.

Кожената мебел в топло време запарва и като цяло не е подходяща за всекидневна. Изкуствените материи за тапицерия също запарват.

Когато намерите баланса между материята ще ви бъде удобно и комфортно вкъщи.

Новото канапе или котката?

Ако се съобразим и с този момент няма да се налага да се чистят трудно и дълго косми по новото канапе или по цялата холна гарнитура.

Имайте предвид домашния си любимец и можете да посрещате често гости, които няма да се притесняват от различни интересни неща оставени от котката.

Тези принципни моменти ще ви помогнат за правилния избор на обзавеждането на вашия дом. И накрая ще се чуствате в дома си като… у дома си :)!

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste