За първи път в България полуавтоматична кантираща машина за детайли с криволинейни контури на юбилейната 10-а изложба Техномебел

От Интериора НЕТ на 18 март 2011

Международна Специализирана Изложба Техно Мебел 2011От 22 до 26 март 2011 г. в Интер Експо Център – София, ще се проведе най-голямата за България специализирана изложба за дървообработване, материали и компоненти за мебели ТЕХНОМЕБЕЛ.

За първи път в България на ТЕХНОМЕБЕЛ ще бъде демонстрирана кантираща машина, която до голяма степен автоматизира една от най-трудоемките операции – кантирането на детайли с криволинейни контури.

Полуавтоматичната машина ECLIPCE е произведена в края на миналата година от италианската фирма VITAR. Тя обработва детайли с криволинейни контури с дебелина от 10- 45 мм и кантове с дебелина 1- 3 мм и е изключително ценна за мебелистите.

На 10-годишния юбилей на изложението отново ще се срещнат водещи компании от България, Германия, Италия, Гърция, Турция, Румъния и други страни, чиято продукция е не само най-търсената днес, но и модерната мебел утре.
Години наред те са “еталон” за новостите в дървообработването и мебелното производство. Нови машини за груби или фини операции, модерни технологии, сред които иновационни нанотехнологии, оборудване за малки цехове или големи производствени обекти, материали, елементи и аксесоари за мебелното производство ще помогнат на предприемачите в бранша да бъдат по-гъвкави, по-икономични и конкурентни на пазара.

Салоните на ТЕХНОМЕБЕЛ ще провокират творческия импулс на дизайнери и проектанти с оригинални и екологични материали, профили и ефектни елементи за мебелите.

Изборът е много голям – технически, естествени фурнири, масив, кантове, HPL, CPL, влагоустойчив, фурнирован и ламиниран  МДФ, ламинирано ПДЧ, предпазни профили, ъгли и много други изделия.

Търсенето на нова визия или “собствен облик” в мебелировката на един дом или офис тук намира отговор, защото изложението предлага и богат избор на мебелен обков, аксесоари и серии механизми за мебелните изделия: за плъзгащи се интериорни, кухненски и гардеробни врати, механизми за плавно затваряне, създаващи комфорт и естетика в мебелировката, механизми за вграждане и мебелен обков за нестандартни пространства и др.

Десетки видове лепила, високотехнологични лакове, екологични масла и други химически изделия за повече ефект и живот на мебелите ще бъдат в услуга на мебелните специалисти.

В салоните на ТЕХНОМЕБЕЛ ще се случи нещо необичайно – ще бъде произведено мебелно изделие победител. Провокацията е за всеки, който проектира мебелно изделие за серийно производство. То ще бъде подарявано на посетителите и ще се произвежда на място.  Възложител е фирма ADP, гр.Смолян, която иска да демонстрира възможностите на своите CNC машини за дървообработване.

Задачата за участие в конкурса не е лека, но е много престижна (информация за условията на конкурса на www.contest.cherga.org ). Името на дизайнера автор на изделието ще бъде гравирано на всяка бройка от продукта, при евентуално производство той ще получава по 10% от продадено изделие, ще получи и спонсорство за участие на уъркшоп Работилница’2011.

Десетото издание на ТЕХНОМЕБЕЛ ще запомнят както победителят в конкурса, така и традиционно многобройните посетители на изложбата. Изделието, спечелило конкурса, ще бъде произведено в минимум 100 броя, раздадени безплатно по време на изложението.

Победителят ще бъде обявен при откриването на юбилейната изложба ТЕХНОМЕБЕЛ на 22 март т.г.

За повече информация: www.technomebel.bg и www.contest.cherga.org

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste