Верига сладкарници Papaya

От Интериора НЕТ на 21 декември 2010

PapayaИдеята за име се появява много спонтанно. “Papaya” се ражда някак естествено още в първите няколко срещи между екипът на IRIS DESIGN и собственика на веригата.

Името е интересно съвпадение от запазеният в тайна предварителен избор на клиента и предложените първоначални варианти за име от дизайнерското студио. Визията на новото лого се обособява категорично още в първата му разработка.

Основната концепция за Sweet house Papaya е вдъхновена от свежият и сочен вид на екзотичния плод и неговата родина. Кадри макрофотография с папаи присъстват като фототапети в интериора. Друг отличителен елемент от визията на марката е райето.

Всеки един от ярките цветове в смелото съчетание носи различна символика. От една страна богатството в багрите на романтичен остров: зелената екзотична растителност, спокойното синьо във водите на лагуната, ярката цветност на малките колибрита, сочни оранжеви и слънчево жълти плодове, пищни червени хавайски цветя. От друга страна цветовете асоциативно ни напомнят за богатата гама артикули, които менюто на сладкарската къща вкючва – плодови и шоколадови торти, кремове с фини вкусове, хубаво кафе и екзотични коктейли.

Райето намира приложение като задължителен елемент в дизайна на уебсайта, печатните рекламни материали и в интериорното решение.

Индивидуално създадените тапет и осветителни тела придават уникалност на атмосферата във веригата сладкарници.

Палмите и плажните фотоси с красиви фотомодели създават отпускащо настроение за почивка и релакс. Интериорният дизайн на всяко едно от заведенията предразполага човек да усеща престоя си там като кратко бягство от забързаното ежедневие в мигове на наслада и спокойствие.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste