Ламинираният Паркет

От Интериора НЕТ на 13 декември 2010

Ако сте решили да смените  ламинираният паркет или просто това ще е първа настилка в новото ви жилище или офис е необходимо да знаете кой ще е най- подходящ за вас?

Преди няколко години се въведоха европейски норми за ламинираните подови настилки утвърдени от Европейската Асоциация на производителите на ламинирани подовe (EPLF). Според тези норми продуктите минават редица тестове сред които е и теста за износоустойчивост. Целта на този тест е да се покаже на колко оборота на триене издържа покритието на даден ламиниран паркет.

Според степента на износване при различен брой обороти ламинираният паркет се дели на класове, ето как може да ги разчитате.

  • AC1 (class 21) e подходящи за жилищни помещения със слабо натоварване, като спални.
  • АС2 (class 22) e подходящи за жилищни помещения със средно натоварване – дневни, трапезарии, вътрешни коридори и детски стаи.
  • AC3 (class 23) е подходящ за помещения с повишена износоустойчивост, като кухни,  антрета и коридори.
  • AC4 (class 31) е подходяш за офиси и търговски обекти със слабо натоварване.
  • AC5 (class 32) е предназначен за обществени заведения със средно натоварване.
  • AC5 (class 33) е подходящ за обществени заведения с високо натоварване.

Също така е добре да изберете ламинат с подложка абсорбираща шума, за да избегнете досадното тракане и кънтене на ламината.

И не забравяйте задължителната за ламината подложка!

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste