Кафе-бар Копакабана

От IrisDesign на 28 януари 2010

Проект за интериорно оформление на кафе-бар. Тема в интериорното оформление на заведението е известният плаж в Рио де Жанейро -“Copacabana”.

Желанието е да се създаде лъскаво място за градски тузари без пестене на средства за материали и обзавеждане. Разположено на два етажа, разпределението дава възможност за среща за по кафе през деня на първия етаж и за по-уединена обстановка на втория етаж с мека мебел, атмосферата романтично напомня за плажната ивица през нощта.

Въпреки, че интериорното решение на двата етажа е идентично те се различават в избора на елементи и акценти, осветителни тела, дневна и нощна панорама на стъклените пана, модела на диваните и масите. Графиката в стъклените прегради при входа е заимствана от характерен елемент в тротоарните плочи на плажната ивица.

Палми разположени в близост до масите придават екзотика и автентична обстановка. Лъскави хромирани кашпи, кореспондират с осветителните тела с огледален ефект. Панорамни фотоси от плажната ивица на града като фон на романтична среща.

Тъмно син под от технически камък придава усещане за дълбочина и морски полъх. Натрупването на текстури по стените: декоративна мазилка, гранитогрес, тапет – динамиката на живота в крайбрежния град, усещането за която се засилва от пластичен таван с разчупени кубични форми и осветление. Ефектно осветени колони облечени с гравиран прозрачен плексиглас придават блясък на обстановката.

За обзавеждането сме избрали столове и маси с нов съвременен дизайн с интересна, овална форма.

Барът е по индивидуален проект, лъскав, бляскав и светещ в използваните материали: черен гранит, декоративен композит за фронталната част, стъкло, инокс и диодно осетление. Синя и бяла светлина допълват общата гама на атмосферата в заведението.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste