Коктейл-бар

От IrisDesign на 27 януари 2010

Проект за интериорно оформление назаведение. Просторното помещение е част от административна сграда и се радва на обилна естествена светлина от големият оберлихт. Изцяло се съобразихме с архитектурната даденост без особена намеса и реорганизация на стени и по желание на инвеститора запазихме частично съществуващите облицовки на колоните и стените.

Функция – дневен ресторант за хранене и бизнес срещи с възможност за преорганизация на пространството, съобразно различни поводи, като фирмени коктейли, семинари, семейни тържества, рожденни дни и др.

Цветовете, които избрахме са подходящи за дневен тип заведение, топли, златисто-кафяви и светли.

В атриумното пространство разположихме ефектни осветителни тела на българска дизайнеска фирма. Формата и материала (дърво) допълват цялото пространствено решение на обемите, като подчертават архитектурата на помещението. Линията на обзавеждане е в изчистени прави форми със съвременен дизайн.

Моделите на столовете са едни от последните разработки на водещи италиански дизайнери. Със своята форма те допълват идеята за простота и лаконичност на пространството. Комбинирани са няколко модела в различните зони от разпределението.

Диваните в зоната със сепарета изцяло следват концепцията, светла кожа, кубични форми. Интересен акцент в проекта е съществуващата композиция от месингови пана, която решихме да запазим, като отклик на предишната функция на помещението, а именно – банка.

Завесите на второто ниво, прикриват тераса с достъп до офиси на административната сграда. Решението за този подход дойде от желанието ни да внесем известен уют в просторната зала. Разработения бар и ругванд на заведението са без особени детайли. В оформянето на фронталната част си позволихме единствено светлинни акценти под плота и в основата. Разчитахме на качествената изработка и естествената красотата на дървения материал за създаване на елегантна визия на бара.

Настилката е комбинация от мокет в зоната с мека мебел и декориран полиран бетон.

Допълващи елементи са големите кашпи с естествени растения.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste