Проект за интериорен дизайн на хотел Данубе

От IrisDesign на 12 януари 2010

Интериорен дизайн на хотел DanubeИзискване на инвеститора бе хотелът да пресъздава характерния за дунавските градове стил от средата на 18 и началото на 19 век – барок и късен сецесион – в целия му разкош, изящество и европейско качество. Петте звезди на хотелския комплекс и индивидуалните изисквания за всяко едно от типовете помещения, както и естетиката и пищността на този стил бяха удоволствие и предизвикателство за екипа.

В тясно сътрудничество с колегите архитекти от Глав Булгар Строй проектирахме интериора на 79 хотелски стаи, ВИП апартамент, ресторант с тераса и конферентни зали към него, панорамен ресторант, виенски салон и нощен клуб. На петте хотелски етажа са разположени 45 единични и 34 двойни стаи и един апартамент. Всяка от тях е изпълнена по индивидуален интериорен проект с различно цветово решение и мебелировка при спазване на всички ергономични изисквания за комфорт и удобство.

За създаване на уют и пищност, характерни за стила в 5-те гами стаи повтарящи се на всеки етаж използвахме тапети с характерни флорални мотиви, с усещане за текстил. То се засилва от съчетанието с мокета и дамаските с богата орнаментика и наситеност на цветовете. Допълващи елементи са декоративните полиуретанови фризове.

Растителен орнамент присъства и в избраните от нас модели осветителни тела.

Мебелите са изцяло съобразени с изискванията за хотелско обзавеждане. Декоративния елемент в тях допълва цялостното интериорно решение.

Научи повече - Вашите проекти ТУК!
rss feedХаресват ли ви различните материали, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите ни публикации с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.
Creative Commons License
Материалите от Интериора НЕТ са лицензирани под Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Сайтът Интериора НЕТ е разработка от Tivokoste